Over ons

Wij zijn Mariska, Maartje en Hans en in 2020 hebben wij Paddock Paradise de Gangelt opgestart. 

Mariska 

Ik ben Mariska, 31 jaar oud en geboren en opgegroeid in Zeewolde, Flevoland. Op mijn 8e mocht ik dan na lang zeuren op paardrijles en ben ik begonnen met paardrijden op shetlanders. Vanaf mijn 9e mocht ik mezelf de gelukkige eigenaresse noemen van mijn 1e pony, een shetlander genaamd Sabrina. Helaas groeide ik al snel uit haar en kwam Winnethou op mijn pad. Een pony die van de bloedbank kwam en voor alles bang was. Met behulp van mijn instructrice hebben we haar op een natural horsemanship manier opnieuw beleerd en een super lieve kinderpony van haar gemaakt.

Na Winnethou kocht ik een leuke, grote Tinker genaamd Tinka waar ik een aantal jaar plezier van heb gehad. Ondertussen werkte ik op pensionstallen en gaf ik wat rijlessen. Ik bleef me altijd verdiepen in vele manieren van werken met paarden en pikte daaruit wat mij aansprak.

Inmiddels heb ik een hele lieve barock pinto merrie van 3 jaar in mijn bezit, Zorah. Het plan is om haar zelf alles te leren, en uiteindelijk ook zelf in te rijden en wedstrijden mee te starten.
Binnen ons bedrijf ben ik, samen met Maartje, verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de paarden. Daarnaast neem ik de training op me, met af en toe hulp van Maartje bij bijvoorbeeld het inrijden van paarden, of bij het trainen van pony’s waar ik zelf te groot voor ben.
Sinds december 2023 ben ik gediplomeerd RuiterCoach.

Maartje 

Ik ben Maartje, 33 lentes jong en geboren en opgegroeid op ´de Gangelt´ de naam van het huis waarnaar het paddock paradise vernoemd is. Op 4 jarige leeftijd ben ik begonnen met paardrijlessen op de plaatselijke manege. Vanaf 8 jarige leeftijd mocht ik mij de gelukkige eigenaresse noemen van mijn eerste pony Polly die ik 22 jaar in mijn leven heb mogen hebben. 

Ik heb altijd een zwak voor de koudbloeden gehad, toen ik 15 was kwam haflinger Sarah in beeld die ik helaas na enkele jaren al moest laten inslapen. Momenteel ben ik in het bezit van haflinger Lucky (Angeliek van de Kraan), die door Mariska en mijzelf samen is ingereden en doorgereden. Op dit moment rijd ik voornamelijk recreatief met haar, maar is het de bedoeling dat ik samen met haar wedstrijden zal gaan starten. 

In het houden van paarden heb ik altijd mijn paarden 24/7 buiten gehouden, aangezien er altijd al een inloopstal en weide was. In de loop der jaren ben ik ook het belang gaan inzien van het 24/7 buiten houden en ben ik bekend geraakt met het principe van paddock paradise. Daar dit naadloos aansluit bij mijn visie was dit een mooie tweede stap om dit bij ons te realiseren. 

Binnen ons bedrijf ben ik, samen met Mariska, vooral verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de paarden. Daarnaast ben ik licht ondersteunend in het, waar nodig, trainen van de paarden. Eventueel het berijden onder begeleiding van Mariska van de pony’s en kleinere paarden. 

Naast ons bedrijf werk ik parttime binnen de ouderenzorg, wat ik ook met veel plezier doe. Het werken in de zorg i.c.m. ons paarden bedrijf is voor mij de perfecte combinatie.

Hans

Ik ben Hans, 65 jaar en vader van Maartje. In de jaren ’80 heb ik het familiebedrijf op De Gangelt overgenomen. Nu geef ik vooral op de achtergrond hulp op allerlei manieren aan Maartje en Mariska, naast het beheer van de rest van het bedrijf. Ik geniet vooral van de nieuwe activiteiten die door Maartje en Mariska op de boerderij worden ontwikkeld.