Paddock Paradise

Wij houden de paarden volgens het paddock paradise principe. Dit betekent dat de paarden jaarrond de mogelijkheid hebben om buiten rond te lopen op de zo genaamde ’track’ en een ruime uitloop. Op de track, die bestaat uit geel zand, lopen de paarden van voerpunt tot voerpunt wat ze uitdaagt om te lopen. Ieder voerpunt is afwisselend voorzien van slowfeeders waar altijd onbeperkt, maar niet ongeremd ruwvoer te halen is.

Onze huidige track is ca. 200 meter lang. De paden zijn 4 tot 5 meter breed om voldoende ruimte te behouden zodat paarden elkaar goed kunnen passeren. De voerpunten zijn zo gemaakt dat de paarden met droge voeten kunnen staan en waarvan enkele voerpunten verhard zijn. De verhardingen dragen daarnaast ook bij aan een natuurlijke slijtage van de hoeven.

Binnen ons paddock Paradise beschikken wij over 2 ruime schuilstallen waar de paarden vrije keuze hebben om naar binnen en naar buiten te lopen en te schuilen. Wanneer er slecht weer is voorspeld zal er ruwvoer aangeboden worden in de schuilstallen zodat de paarden binnen kunnen eten.

In de zomermaanden staan de paarden dagelijks op de weide, bereikbaar vanaf de track, waar we weidegang bieden door middel van strookbegrazing. Weidegang is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ons weideseizoen loopt gemiddeld (opbouwend) vanaf maart/april tot oktober. Wanneer het weer het toelaat staan ze ook in het najaar en/of winter nog op de weide. Wanneer ze niet op de weide staan is er altijd ruwvoer beschikbaar op voerplekken op de track.

In de toekomst zal er nog een ruime 3 hectare grond bij komen, gelegen aan het huidige perceel. Hiermee zullen we de huidige track met enkele kilometers kunnen verlengen. Tevens zullen er dan ook meerdere weides, voorpunten en natuurlijke en uitdagende landschapselementen worden toegevoegd.